HARVEY DARLINGHerrasmies, käytöstavat hallussa ja vielä lääkäri - yksinkertaisesti unelmien aviomies. Tai olisi, jos ei sattuisi kaiken lisäksi olemaan omistautunut täydellisesti työlleen. Harvey Nicholas Darling syntyi vanhempiensa esikoiseksi huhtikuun 17. päivä 1977 New Orleansissa, Louisianassa. Isä Dwayne kuoli vuonna 2005 hurrikaani Katrinan vuoksi. Äiti Madeline edelleen elossa, joskin elää hoitokodissa Alzheimerin takia. Neljä nuorempaa sisarusta, joista nuorimmaisen, Hadleyn, huoltajuus siirtyi isän kuoleman ja äidin sairauden myötä Harveylle vuonna 2009. Naimisissa vuodesta 2013 lähtien seurapiirikaunotar-perijätär Caroline Huntingtonin kanssa. Pariskunnalla ei lapsia. Appiukko, Richard Huntington, joka myös johtaa Morgan Stanley Children's Hospitalia, on tiiviisti mukana Harveyn elämässä. Lukenut itsensä läpi lääketieteellisen ja erikoistunut myöhemmin lastenkirurgiaan. Työskentelee nykyään Morgan Stanley Children's Hospitalissa. Vahvasti ehdolla sairaalan seuraavaksi ylilääkäriksi. Asuu yhdessä vaimonsa ja siskonsa kanssa osoitteessa 1025 5th Avenue apt #25, Manhattan, New York City. Pääasiassa kuitenkin Caroline viettää suurimman osan ajastaan pariskunnan Pariisin asunnolla, ja ilmestyy New Yorkiin ainoastaan tärkeitä A-listan seurapiiritapahtumia varten. Kulkee paljon julkisilla, mutta omistaa myös vuoden 2014 BMW 750:n. Lemmikin viran hoitaa malinois-uros Blake.

I knew right when I met you I would never be the same, but I let you take me over, girl, so I'm the one to blame

Poliisina työskentelevä Dwayne ja ala-asteen opettajana toimiva Madeline saivat potrean esikoispoikansa, Harveyn, huhtikuun 17. päivä 1977. Helppo ja terve lapsi oli juuri, mitä nuori pariskunta oli toivonut. Harvey ei juurikaan sairastellut lapsuudessaan, eikä hän vaatinut erityistä huomiota itselleen, vaan tyytyi paljon vähempään. Useimmiten Harvey oli vain tyytyväinen saadessaan leikkiä yksinään leluillaan tai selaille lempisatukirjaansa. Harveyn jälkeen perheen pääluku jatkoi vielä kasvamistaan, sillä Perässä seurasivat Hope ja Hayes. Perheen nuorimmaisiksi jäivät vuonna 1988 syntynyt Hailey ja seitsemän vuotta myöhemmin syntynyt Hadley. Vaikka sisaruksilla onkin paljon ikäeroa, ovat he kaikki läheisiä. Erityisen läheinen Harvey on pikkusiskonsa Hadleyn kanssa. Eikä pelkästään siksi, että Hadley on viimeiset vuodet asunut veljensä luona. Harvey on aina ollut hyvin suojelevainen nuorempia sisaruksiaan kohtaan, mutta jostain syystä perheen kuopuksesta hän on kantanut eniten huolta. Kenties Harveyn suojeluvietti on aiheuttanut sen, että välit pikkuveljen kanssa ovat rakoilleet aikuisuuden kynnykseltä lähtien. Harvey haluaisi veljensä aikuistuvan, lopettavan hölmöilyn ja viinalla läträämisen, mutta joka kerta, kun hän ottaa aiheen esiin, syntyy siitä vuosisadan tappelu. Ja niin jokainen riita työntää veljeksiä kauemmaksi toisistaan. Harvey toivoisi, että he voisivat palata Hayesin kanssa aikaan ennen riitoja ja hölmöilyitä, sillä joitakin asioita ei vain voi jakaa pikkusiskojen kanssa, vaan siihen tarvitaan veli.

Lapsuus oli onnellista aikaa - kaikin puolin. Darlingit eivät olleet rikkaita, mutta perheen lapsikatraalta ei koskaan puuttunut mitään. He oppivat kuitenkin jo nuoresta pitäen tienaamaan rahat sen eteen, mitä he halusivat. Perheen arki rullasi kiireisenä eteenpäin, sillä viisihenkisen lapsikatraan hallitseminen vaati jo melkoisia organisointikykyjä. Oli harrastuksia, vanhempainiltoja ja kotitehtäviä. Kaiken sen keskellä, kukaan ei huomannut, kuinka Madelinesta tuli Hadleyn syntymän jälkeen unohtelevaisempi ja poissaolevampi. Harvey menestyi hyvin koulussa. Hän ei todellakaan ollut koulun suosituimpia, vaan enemmänkin yksinäinen hikipinko, josta kaikki opettajat pitivät ja jolla oli vain harvoja ystäviä. Hyvät arvosanat seurasivat mukana luokalta toiselle. Eikä ihmekään, että lääketieteelliseen pääsy kävi kuin leikiten. New York kutsui, kun opinnot lääketieteen saralla alkoivat ja New Orleans jäi taakse - ei tietenkään kokonaan, sillä Harvey piti aktiivisesti yhteyttä kotiin. Lomilla Harvey kävi kotona käymässä ja tervehtimässä vanhempiaan, sekä sisaruksiaan. Hän huomasi äidissään tietynlaista muutosta, mutta siitä huolimatta hälytyskellot eivät soineet Harveyn päässä. Hän ajatteli hajamielisyyden johtuvan vain stressistä. Ala-asteen opettajan työ ei ollut helpoin mahdollinen ja pesästä lentäneet lapset taatusti huolettivat Madelinea.

Elokuun lopussa 2005 hurrikaani Katrina yllätti New Orleansin voimallaan. Se tappoi 1 200 ihmistä ja tuhosi lukemattomia koteja. Harvey ei voinut kuin seurata avuttomana New Yorkista käsin, kuinka hurrikaani eteni. Samaan aikaan Madeline joutui evakoimaan itsensä ja kaksi nuorinta tytärtään. Dwayne oli puolestaan kutsuttu auttamaan ihmisten pelastuksessa, ohjauksessa ja evakoinnissa. Hurrikaani riepotteli kaupunkia koko ajan voimistuvalla voimalla, kunnes se viimein laantui. Tuhot paljastuivat viimein, eikä hurrikaani ollut säästänyt Darlingeja tuhoilta. Perheen koti oli lyyhistynyt maan tasalle. Eivätkä menetykset jääneet pelkkiin materiaalivahinkoihin, sillä Dwayne-isä ei enää koskaan palannut kotiin perheensä luokse. Dwayne Darlingin ruumista ei koskaan löydetty, mutta mies julistettiin kuolleeksi pian hurrikaanin jälkeen. Menetys oli kova pala perheelle. He olivat menettäneet kotinsa ja yhden jäsenistään. Uuden elämän aloittaminen siinä tilanteessa oli haastavaa ja vaikeaa kaikille. Väliaikainen majapaikka järjestyi Madelinelle, Haileylle ja Hadleylle Hopen luota. Madeline oli surun murtama miehensä poismenon johdosta. Nainen muuttui entistäkin poissaolevammaksi, minkä koko muu perhe tietenkin ymmärsi täysin. Harvey yritti omasta surustaan huolimatta auttaa äitiään ja sisaruksiaan. Hän työnsi surunsa syrjään ja keskittyi olemaan vahva rakkaidensa tähden. Harvey jopa jätti työnsä ja erikoistumisensa muutamaksi kuukaudeksi, voidakseen olla äitinsä tukena. Mikään ei kuitenkaan tuntunut auttavan Madelinea. Meni puolisen vuotta, ennen kuin Madeline onnistui järjestämään itselleen uuden työpaikan ja asunnon. Paluu arkeen saattoi alkaa. Tai niin kaikki luulivat.

Vuonna 2006 Madeline-äidillä todettiin Alzheimer. Selvisi, että Madeline oli sairastanut jo vuosia Alzheimeria, mutta kukaan ei ollut osannut yhdistellä johtolankoja oikein. Harvey otti uutisen melko raskaasti. Hän syytti itseään siitä, ettei ollut tunnistanut varoitusmerkkejä. Hän oli sentään lääkäri - hänen olisi kuulunut huomata se, ettei hänen äitinsä ollut terve. Sen sijaan hän oli syyttänyt kaikesta vain stressiä, vaikka kyse oli ollut jostain paljon vakavammasta - ja hän oli vain sulkenut silmänsä kaikelta. Syyllisyys raastoi Harveyta, mutta hän ei tohtinut kertoa siitä kenellekään. Hän ei halunnut kuulla voivotteluita ja lohdutteluita. Madelinen tila huononi nopeasti. Harvey ja Hope yrittivät auttaa äitiään ja nuorempia sisaruksiaan parhaan kykynsä mukaan, mutta mitään ei enää ollut tehtävissä muutaman vuoden päästä Alzheimer-diagnoosista. Kävi selväksi, että Madeline ei enää selviäisi yksin kotona teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Sosiaaliviranomaiset halusivat ottaa huostaan Hadleyn, mutta Harvey ei voinut sallia sitä. Niin Harvey päätyi hakemaan sisarensa huoltajuutta lakiteitse. Juttua käsitellyt tuomari katsoi Harveyn tarjoavan sisarelleen hyvän ja vakaan kodin, kunhan Harvey muuttaisi pois studioasunnostaan ja hankkisi asunnon, jossa olisi oma huone Hadleylle. Empimättä Harvey otti yhteyttä kiinteistövälittäjään, joka löysi sopivan asunnon parivaljakolle Manhattanilta. Huoltajuuden myöntämiselle ei ilmennyt minkäänlaisia muita esteitä. Niinpä vuonna 2009 Madeline siirrettiin hoitokotiin ja Hadley muutti New Yorkiin veljensä luokse.

Harvey oli laiminlyönyt oman hyvinvointinsa ja surunsa käsittelyn. Ja vaikka Harvey onkin pääsääntöisesti hyvin harkitsevainen luonne, teki hän jotain hyvin harkitsematonta kaksi vuotta sitten. Patoutunut suru oli suistaa miehen raiteiltaan, mutta Hadleyn takia hän pakotti itsensä selviytymään arjesta. Tunteiden hautaaminen ei millään tavoin ollut kestävä ratkaisu, silti se onnistui pelastamaan Harveyn kuilun reunalta, johon hän oli kovaa vauhtia syöksymässä kuormitettuaan itseään liikaa muiden tukemisella ja murheilla. Perheelleen Harvey ei koskaan kertonut vaikeuksistaan, vaan piti heikkoutensa hyvin tarkkaan salassa. Viimeiseksi Harvey halusi, että joku sisaruksista tai äiti huolestuisi hänestä. Eräänä iltana, sairaalan hyväntekeväisyysgaalassa Harvey tapasi seurapiirikaunottarena ja perijänä tunnetun Caroline Huntingtonin. Yhteinen ilta päättyi yhteiseen yöhön. Parin välillä kipinöi voimakkaasti. Ensimmäinen yhteinen yö ei jäänyt suinkaan viimeiseksi. Ensin tapaamiset Carolinen ja Harveyn välillä olivat vain pelkkää hauskanpitoa, mutta pian pariskunta liikkui julkisesti yhdessä. Caroline raahasi Harveyta käsipuolessaan New Yorkin seurapiiritapahtumissa. Samoihin aikoihin Carolinen isä, Richard, siirtyi Morgan Stanley Children's Hospitalin ylilääkäriksi. Luonnollisestikin ylilääkärin tyttären kanssa seurustelu tarjosi etuja Harveylle, joita hän ei varmasti olisi saanut ilman Carolinea. Rakkaus roihui parin välillä ja vain muutaman kuukauden tapailun jälkeen Harvey kosi. Kosintaa seurasivat hulppeat seurapiirihäät tammikuussa 2013, jotka Carolinen isä kustansi kyselemättä.

Harveylla ei ole koskaan ollut tilaisuutta käsitellä isänsä kuolemaa. Hän on vain työntänyt surun syrjään ja pysynyt sisarustensa, sekä äitinsä tukena. Harkitsematon avioliitto on osoittautunut oikeaksi katasroofiksi. Rakkautta Carolinen ja Harveyn välillä ei oikeastaan ole. Totta puhuen ei ole ollut enää vuoteen, mutta huonossakin liitossa on helpompi pysyä kuin lähteä. Etenkin, jos vaimon isä uhkaa potkuilla ja armas vaimokulta ei halua järjestää skandaalia avioerolla, sillä luulevathan kaikki, että seurapiirien lempipariskunta, Caroline ja Harvey, ovat yhdessä maailman onnellisimpia. Asia on kuitenkin aivan toisin. Caroline on oikukas ja itsekäs, sekä äärimmäisen mustasukkainen. He tappelevat Harveyn kanssa jatkuvasti - paitsi tietenkin kameroiden ja muiden ihmisten edessä. Kaiken lisäksi Caroline ei voi alkuunkaan sietää sitä, että Hadley roikkuu heidän nurkissaan edelleenkin, vaikka tyttö on jo täysi-ikäinen. Eikä Caroline voi ymmärtää, miten Harvey on niin läheinen pikkusiskonsa kanssa. Harveylla ei ole jaksamusta taistella itsepäisen vaimonsa kanssa, joka on tottunut aina saamaan kaiken haluamansa, mutta sisartaan hän puolustaa kärkkäästi jopa vaimoaan vastaan. Harvey on päättänyt, että Hadley saa asua heidän luonaan niin kauan, kuin haluaa. Sitä ei muuta mikään, ei edes Carolinen kiukuttelu. Harvey on onnistunut salaamaan avioliittonsa vaikeudet niin pikkusiskoltaan, kuin myös muilta sukulaisiltaan. Toisaalta, Harvey ei myöskään ole täysin tietoinen siitä, kuinka rumasti ja törkeästi Caroline loppujen lopuksi kohtelee Hadleyta.He says wash your hands, get out the stains, but you best believe, boy, there's hell to pay

Harvey muistuttaa äärimmäisen paljon isäänsä. Tummanruskeat, melkein mustat pistävät silmät, lyhyeksi leikatut tummat hiukset, paksut kulmakarvat ja korkeat poskipäät, sekä terävä leuka. Harvey on antanut viime aikoina kasvoilleen kasvaa parransängen, jota hän vain siistii inhimillisen näköiseksi. Toki se lisää miehekästä vaikutelmaa, mutta ennen kaikkea Harvey ei jaksa enää esiintyä samanlaisena siloposkena, kuin kaksi- tai kolmekymppisenä. Kenties kyseessä on ikäkriisin lieviä oireita, tai totaalinen kyllästyminen siihen, mitä elämästä on tullut - jonkinlainen tapa kapinoida kaikkea sitä vastaan. Luonnollisestikaan Caroline ei ole järin ihastunut miehensä uuteen tyyliin, mutta Harvey viittaa kintaalla vaimonsa nalkutukselle epäsiistin näköisestä sängestä. Pituutta Harveylle on kertynyt 187 cm verran. Ruumiinrakenteeltaan mies on urheilullinen, mutta kuitenkin sopusuhtainen. Silloin, kun mies ei pidä yllään sairaalan vaatteita ja valkoista takkia, viihtyy hän yksinkertaisissa ja mukavissa vaatteissa. Muotia Harvey ei seuraa lainkaan, vaan suosii enemmänkin klassista tyyliä. Neuleet, farkut ja t-paidat täyttävät miehen vaatekaapin. Värimaailmassa ei rajoitu pelkästään tummiin sävyihin, vaan Harvey käyttää paljon myös vaaleampia värejä - ei kuitenkaan mitään turhan kirkasta ja radikaalia. Esimerkiksi neonkeltainen kuuluu siihen kategoriaan, jonka mies hylkää automaattisesti värivaihtoehtona. Toinen toistaan kalliimpia pukuja toki löytyy Harveyn kaapista, mutta vapaa-ajallaan hän ei niihin pukeudu, kuin pakon edessä. Miehen harrastuksiin lukeutuvat kuntosali, juokseminen ja jääkiekko. Itse asiassa Harvey kuuluu sairaalan jääkiekkojoukkueeseen, joka pelaa New Yorkin muiden sairaaloiden joukkueita vastaan amatöörisarjassa. Myös lukeminen on lähellä miehen sydäntä, sekä tietysti ruoanlaitto. Kieltämättä myös Harvey hallitsee ruoanlaiton melko hyvin - ranskalainen ja italialainen keittiö ovat erityisesti miehen alaa. Aina kun mahdollista, Harvey pyrkii laittamaan ruokaa itselleen ja sisarelleen, mutta hän kutsuu myös mielellään ystäviä istumaan iltaa ja nauttimaan hyvästä ruoasta. Opetellut lapsipotilaidensa iloksi tekemään ilmapalloista eri eläimiä. Ei tupakoi, alkoholin käyttö hallinnassa. Juo nykyään lähinnä lasillisen laadukasta punaviiniä tai viskiä vain rankan työvuoron päätteeksi, tai illanistujaisissa. Ei tatuointeja, lävistyksiä tai arpia. Katselee televisiosta lähinnä ajankohtaisohjelmia, toimintaelokuvia tai poliisisarjoja. Ällösöpöt romanttiset elokuvat tai riipaisevat draamat eivät juurikaan uppoa edes kirjoina, saatika sitten elokuvina tai sarjoina. Perheen ja ystävien keskuudessa yleisesti käytetty lempinimi on Harv tai Harvie. Sisarustensa tavoin katolinen. Viime aikoina hakenut turvaa uskonnostaan, joskaan ei ole ottanut uskontoa mukaan jokapäiväiseen elämäänsä, mutta kirkossa käyminen ja ripittäytyminen helpottavat syyllisyyttä, niin kuin myös surua.

Monet saavat Harveysta vakavan ja rauhallisen ensivaikutelman. Sitä mies toki onkin; vakava ja rauhallinen. Mutta hän on myös karismaattinen, lempeä, huumorintajuinen ja hyvin pidetty lääkäri, niin lapsien kuin vanhempienkin osalta. Harvey on aina osannut käsitellä lapsia hyvin. Hän osaa kertoa toivottomatkin tilanteet niin, että lapsille ja vanhemmille jää hyvä mieli, tai ainakaan he eivät vaivu täydelliseen epätoivoon. Harvey välittää paljon potilaistaan, ja joskus miehen on vaikea erottaa työtään ja henkilökohtaisia tunteitaan toisistaan. Harvey on aina valmis taistelemaan niin potilaidensa, kuin lähimmäistensä puolesta. Hyvin lojaalina ja uskollisena persoonana, Harvey ei voisi kuvitellakaan hylkäävänsä rakkaitaan. Hieman ylisuojelevakin, jos sisaruksilta kysytään. Harvey ei kuitenkaan tarkoita mitään pahaa, hänelle on vain tärkeää, että hänelle läheiset ihmiset voivat hyvin, eikä kukaan satuta heitä. Harvey osaa olla melkoinen päällepäsmäri, kun sillä päälle sattuu. Hän mielellään ohjailisi muiden elämää oman mielensä mukaan. Varsinkin Hayes on saanut kokea sen, mitä on, kun Harvey päättää puuttua jonkun elämään. Harvey kertoo mielipiteensä hyvin selväsanaisesti, eikä hän ole todellakaan aina kiinnostunut siitä haluaako toinen osapuoli sitä kuulla vai ei. Perheen esikoisen roolin Harvey on aina ottanut vakavasti; hän kokee olevansa vastuussa nuoremmista sisaruksistaan. Erityisesti nyt, kun kumpikaan vanhemmista ei ole huolehtimassa heistä. Harveyn on välillä vaikea hyväksyä sitä, ettei hänen apuaan tarvita tai haluta, mutta kaikeksi onneksi Harvey ei jaksa kantaa kaunaa kovinkaan pitkään. Mies ehkä mököttää päivän tai pari, ja pitää mykkäkoulua satunnaisesti, mutta yleensä Harvey antaa anteeksi melko nopeasti. Harveyn suututtaminen on melkoinen mahdottomuus, sillä mies harvemmin antaa tunteidensa kuohua myrskyn lailla. Melko pitkään saa ärsyttää, ennen kuin miehen saa työnnettyä raivon puolelle. Ennemminkin epämiellyttävässä tilanteessa Harveyn ääni muuttuu kireämmäksi ja katse vaativammaksi. Harveyn saa huutamaan ja raivoamaan vain mikäli onnistut loukkaamaan häntä todella pahasti. Mies suhtautuu melko välinpitämättömästi riidanhaastajiin. Ellei aihe ole erityisen tärkeä tai muuten vain kolahda, ei Harvey yleisesti ottaen jaksa nähdä vaivaa väittelyn eteen. Lyhyet, yksitavuiset vastaukset ja merkitsevät katseet ovat lähes poikkeuksetta karkoittaneet lopulta päänsä aukojat.

Kenties avoimuus on yksi seikka, jonka takia Harveyyn on helppo tutusta. Tietysti joitakin asioita - kuten isän kuolema ja äidin Alzheimer, sekä Hayesin ongelmat - Harvey ei jaa ihan kenen tahansa kanssa, mutta miehen on kuitenkin pääsääntöisesti helppo puhua itsestään, muista ja oikeastaan mistä tahansa aiheesta. Harvey tulee hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Eikä miehestä itsestäänkin pitäminen ole kovin haastavaa. Paitsi tietysti niille, jotka eivät pidä suorasukaisuudesta ja ajoittain pomottelevista persoonista. Harvey on kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että suorapuheisuudessa ei ole mitään vikaa, vaan se on enemmänkin aliarvostettu luonteenpiirre. Rehellisyys ja luottamus ovat Harveylle hyvin tärkeitä. Hän pyrkii itse olemaan aina rehellinen ja luottamuksen arvoinen, mutta hän myös vaatii samaa läheisiltään, sillä Harvey uskoo luottamuksen olevan kaiken perusta. Ilman sitä ei ole mitään. Harveyn luottamuksen pettäminen kostautuu ystävyyden menetyksenä, eikä hän tapaa antaa anteeksi niille, jotka rikkovat hänen luottamuksensa. Sen suhteen Harvey on ehdoton. Harvey ei ehkä naura perinteisille vitseille, eikä häntä juurikaan naurata, kun joku liukastaa keskellä katua makaavaan banaanin kuoreen. Ei, Harveyn huumorintaju esiintyy enemminkin nokkelan sanailuna ja sarkastisina heittoina. Mieheen ei kannatakaan yrittää tehdä vaikutusta pikku-Kalle vitseillä, saatika sitten käytännönpiloilla, sillä hän pitää niitä enemmänkin lapsillisina, kuin hauskoina. Harvey osaa olla halutessaan myös harvinaisen itsepäinen. Toisinaan se on ihailtavaa, toisinaan vain pelkästään raivostuttavaa. Silloin Harveyn pään kääntäminen on todellakin mahdoton tehtävä, joten yrittää ei edes kannata. Kumppanina mies on todellakin uskollinen. Hän ei halua sortua pettämiseen, sillä se ei ratkaise parisuhteen ongelmia. Harvey todellakin on puoliso, joka on valmis taistelemaan parisuhteesta. Joskin se, että Harvey on valmis panostamaan parisuhteeseen, vaatii myös töitä toiselta osapuolelta. Mies kun on aavistuksen saamaton - tavallaan. Halutessaan hän saa vaikka mitä aikaan, mutta aloittaminen on toisinaan hyvin, hyvin vaikeaa Harveylle ja hänen täytyy potkia itseään eteenpäin. Siksi Harvey on edelleen yhdessä Carolinenkin kanssa.KUVISSA DANIEL GILLIES - PELAAJANA MILKA
FROM NEW YORK WITH LOVE - ROOLIPELIHAHMO - RPG-CHARACTER